De pluk

Elke zomer is het van eind augustus tot midden oktober pluk. Dan plukken wij al onze appels en peren, wij hebben 5 hectare appels en 15 hectare peren. Bij ons duurt de pluk vaak langer dan bij een gemiddeld fruitteeltbedrijf. Dat komt omdat wij de appels op kleur plukken en dit dus in meerdere fasen doen. In tegenstelling tot de peren, welke meestal in 1x geplukt worden.

Hieronder ziet u een aantal foto’s van de appelpluk.

Rijpe appels

Als de appels op kleur zijn worden ze geplukt. Hierboven ziet u een appelboom met een aantal rode appels, maar ook nog oranje appels. De rode appels zijn de rijpe appels die worden geplukt. De oranje appels blijven nog even hangen om verder te kleuren. Die appels worden later geplukt.

Appels plukken

Hierboven ziet u hoe een aantal van onze plukkers appels plukken. De appels worden bij ons op kleur geplukt. Dit betekent dat wij meerdere rondes hebben, bij ons zijn dat er 3. Elke plukronde worden de appels op kleur geplukt en blijven de appels die nog niet op kleur zijn hangen tot de volgende pluk.

Volle kisten

Wij hebben als pluksysteem gekozen voor de pluktreinen. Het makkelijke van de pluktrein is dat je er naast staat met plukken en je niet met appels of peren moet sjouwen naar de kist. Als de kisten vol zijn komt er een lege pluktrein en gaat de volle pluktrein weg en wordt geleegd. Elke pluktrein bestaat uit een trekker, 5 pluktreinen en 5 kisten die op de pluktreinen staan.Locatie Nieuw-Piershilseweg 4 Piershil E-mailadres mts.van.wetten@agroweb.nl Openingstijden Elke zaterdag geopend vanaf: 8.00-12.30
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close