Over ons

Uitgestrekte akkers en kronkelende dijken kenmerken het polderlandschap van de Hoeksche Waard. Hier en daar vindt men naast de dijken een boerderij. Vroeger kon je bij veel van de boerderijen en langs de randen van de dorpen boomgaarden aantreffen. Toen nog hoogstamboomgaarden met oude rassen. Dat oude beeld van hoogstamboomgaarden is echter al lang verdwenen en is ingewisseld voor grotere gespecialiseerde bedrijven met laagstammen.

Ons bedrijf bevindt zich in deze mooie Hoeksche Waard. Henk van Wetten Sr. startte in 1930 ons familiebedrijf. Hij kreeg de gelegenheid om samen met zijn broer 2 ha hoogstammen te pachten. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 20 ha, verdeeld over drie percelen in de omgeving van Nieuw- en Oud-Beijerland. Wij telen hierop appels (5 ha) en peren (15 ha). De appels bestaan uit de volgende rassen: Delcorf, Elstar en Junami. De peren vervolgens uit: Triomphe de Vïenne, Doyenne du Comic, Conference, Sweet Sensation en de stoofperen Gieser Wildeman en Saint-Remy, waarbij stoofperen echt onze specialiteit zijn.

Locatie Nieuw-Piershilseweg 4 Piershil E-mailadres mts.van.wetten@agroweb.nl Openingstijden Elke zaterdag geopend vanaf: 8.00-12.30
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close